ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD'nin İran'a yönelik bir süredir uyguladığı deniz ablukasının bugün itibarıyla resmen kaldırıldığını ilan etti. İki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptının ardından gelen bu hamle, CENTCOM'un sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.
"TÜM DENİZ TRAFİĞİNE UYGULANAN ABLUKA KALKTI"
ABD ordusu tarafından yapılan açıklamada, limanlar ve kıyı bölgelerindeki geçişlerin serbest bırakıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Bugün, ABD kuvvetleri Başkan'ın talimatı doğrultusunda İran limanlarına ve kıyı bölgelerine giren ve çıkan tüm deniz trafiğine uygulanan ablukayı kaldırdı."

AMERİKAN ORDUSU BİR SÜRE DAHA BÖLGEDE KALACAK
Deniz trafiğine yönelik kısıtlamaların sonlandırılmasına rağmen, askeri unsurların kontrol amacıyla bölgedeki varlığını sürdüreceği aktarıldı. Açıklamada, Amerikan ordu unsurlarının İran'ın mutabakat hükümlerini tam ve eksiksiz olarak yerine getirdiğinden emin olmak adına bölgede bir süre daha kalacağı kaydedildi.
Haber Merkezi