SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
ABD Silahlı Kuvvetlerinin 1 Numarası: Ordu İran'a Karşı Harekata Hazır

ABD Silahlı Kuvvetlerinin 1 Numarası: Ordu İran'a Karşı Harekata Hazır

Hazır

Giriş: 30.01.2026 15:01 Güncelleme: 30.01.2026 15:01
ABD Savaş Bakanı Pete Hegseth, ordunun İran'a karşı harekat için hazır olduğunu ve Başkan Trump'ın vereceği her türlü emrin yerine getirileceğini açıkladı.

ABD ile İran arasındaki askeri gerilim, karşılıklı restleşmelerle savaşın eşiğine geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Basra Körfezi'ne gönderdiği "devasa armada" tartışılırken, ABD Savaş Bakanı Pete Hegseth'ten çok net bir askeri mesaj geldi. Kabine toplantısında konuşan Hegseth, ABD ordusunun İran konusunda Başkan Trump'tan gelecek her türlü talimatı yerine getirmek üzere tam teyakkuzda olduğunu bildirdi.

"TRUMP KONUŞTUĞUNDA CİDDİYE ALINMALI"

Hegseth yaptığı açıklamada, İran'ı nükleer silah edinmemesi konusunda sert bir dille uyardı. Venezuela'da Nicolas Maduro'ya yönelik operasyonu hatırlatan Savaş Bakanı, "Bu, Başkan Trump konuştuğunda işin ciddiye alınması gerektiğini dünyadaki her başkente gösteren bir mesajdır" dedi. Hegseth, Savaş Bakanlığı'nın (Pentagon) Başkan'ın beklediği her hamleyi yapmaya muktedir olduğunu vurguladı.

HÜRMÜZ BOĞAZI YAKINLARINA YIĞINAK

Bölgeden gelen askeri veriler, ABD'nin Orta Doğu'da benzersiz bir güç yoğunlaştırdığını gösteriyor. USS Abraham Lincoln uçak gemisi öncülüğündeki filonun, Süveyş Kanalı'nı geçerek Hürmüz Boğazı yakınlarına ulaştığı bildirildi. Çok sayıda güdümlü füze destroyeri ve keşif uçağının da bölgedeki faaliyetlerini artırdığı, bu filonun Venezuela krizinde kullanılan güçten daha büyük olduğu ifade ediliyor.

TRUMP'TAN İKİ ŞARTLI MÜZAKERE TEKLİFİ

Başkan Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda bir yandan askeri gücünü sergilerken diğer yandan müzakere kapısını aralık bıraktı. "Umarım bu güçlü gemileri kullanmak zorunda kalmayız" diyen Trump, Tahran yönetimine iki şart sundu: Nükleer silah çalışmalarının durdurulması ve protestoculara yönelik şiddete son verilmesi. Beyaz Saray kaynakları ise masada nükleer tesislere yönelik saldırıdan üst düzey isimlerin hedef alınmasına kadar pek çok seçenek olduğunu belirtiyor.

İRAN: ELLER TETİKTE BEKLİYORUZ

ABD'nin tehditlerine Tahran'dan yanıt gecikmedi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü saldırganlığa karşı "eller tetikte" beklediğini duyurdu. İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ise ABD'nin geçmişte girdiği savaşlardaki kayıplarını hatırlatarak, "Zorlanırsak kendimizi savunacak ve daha önce hiç olmadığı gibi karşılık vereceğiz" açıklamasında bulundu.

 

ankahaber.net

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap