Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kahramanmaraş’ta bir okulda gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında adli süreçle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Olayın vahameti üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhâl kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.
7 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Bakan Gürlek, yürütülen soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi amacıyla güçlü bir adli heyet oluşturulduğunu duyurdu. Açıklamada, 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 4 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği ve bu heyetin olay yerinde incelemelerine devam ettiği bildirildi.
YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI
Soruşturmanın sağlıklı ve gizlilik içerisinde yürütülmesi amacıyla adli makamlarca yayın yasağı kararı alındığı vurgulandı. Bakan Gürlek, basın kuruluşlarının soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmeleri gerektiğini hatırlatarak, konuyla ilgili tüm bilgilendirmelerin yalnızca yetkili merciler tarafından resmi kanallar aracılığıyla yapılacağını belirtti. Adli makamların saldırıya ilişkin incelemeleri çok yönlü olarak sürdüğü ifade edildi.
Haber Merkezi