Adalet Bakanı Tunç'tan Kira Düzenlemesiyle İlgili Açıklama Geldi! Detaylar Belli Oldu
Paylaş

Adalet Bakanı Tunç'tan Kira Düzenlemesiyle İlgili Açıklama Geldi! Detaylar Belli Oldu

Ekleme: 22.06.2023 12:35 Güncelleme: 05.06.2026 12:54

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Tunç, "Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak." ifadelerini kullandı.

Kira düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında şu ifadeleri yer verdi:

"Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak. Konut kiralarındaki kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak. Son aylarda fahiş fiyatlarla ilgili mücadele ile ilgili aldığımız tedbirler var.

Kira uyuşmazlıkları noktasında aldığımız bir tedbir var. Arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Dava açmadan önce arabulucuya gitme durumu olacak. Mahkemelere gitmeden çözümü dostane bir şekilde olacak. Eylül ayından itibaren devreye girecek."

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.