SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
ADD Samsun Şubesi'nden Sert Tepki: Milletin Meclisi Terör Övgüsünün Yeri Olamaz!

ADD Samsun Şubesi'nden Sert Tepki: Milletin Meclisi Terör Övgüsünün Yeri Olamaz!

Hazır

Giriş: 09.10.2025 17:37 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
TBMM çatısı altında terörist başı lehine slogan atılmasına büyük tepki gösteren ADD Samsun Şubesi Başkanı Deniz Gömeç, “Sadece Meclis’in itibarına değil, Cumhuriyet’in temel değerlerine yönelik açık bir saldırıdır. Cezasız kalmamalıdır” dedi.

DEM Parti Meclis Grup Toplantısı'nda, "Biji Serok Apo" sloganları atıldı, Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Kürdistan'ın dört bir yanından Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyen kadınlar hoş geldiniz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan olay, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi Başkanı Deniz Gömeç, meclis kürsüsünden bölücü terör örgütü lehine atılan sloganlara karşı sert tepki içeren bir mesaj yayınladı. Deniz Gömeç, TBMM’de suçun alenen işlenmesine sessiz kalmanın Cumhuriyet’e ve Hukuka ihanet olduğunu belirtti.

MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE SUÇ İŞLENDİ

Açıklamada, TBMM çatısı altında “suçu ve suçluyu övme” fiilinin alenen işlendiğine dikkat çekilerek, bu durumun yalnızca Meclis’in itibarına değil, Cumhuriyet’in temel değerlerine yönelik açık bir saldırı olduğu vurgulandı. ADD Samsun Şube Başkanı Deniz Gömeç, “On binlerce vatandaşımızı, askerimizi, öğretmenimizi, köylümüzü katleden eli kanlı terör örgütü lehine slogan atılması, hukuk devletine ve millet iradesine ihanettir” ifadelerini kullandı.

TBMM TERÖRÜN DEĞİL MİLLETİN KÜRSÜSÜDÜR

Deniz Gömeç, Gazi Meclis’in terörü, bölücülüğü veya ihanet odaklarını savunma yeri olmadığını vurgulayarak, “TBMM, Atatürk’ün kurduğu çağdaş ve demokratik Türkiye’nin sesi olmalıdır. Bu kürsü, şehitlerimizin hatırasına ve ulusal birliğimize saldırıların platformu haline getirilemez” dedi.

KOMİSYONUNUN AMACI ZEDELENİYOR

Açıklamada ayrıca “Terörsüz Türkiye” hedefiyle kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na da dikkat çekilerek, son yaşananların bu komisyonun kuruluş amacına tamamen aykırı olduğu belirtildi.

ADD Başkanı Deniz Gömeç, terörü meşrulaştıran söylemlerin hem toplumsal vicdana zarar verdiğini hem de komisyonun güvenilirliğini zedelediğini belirterek, “Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve halkçı partiler, bu komisyonun içinde yer almamalıdır. Bu çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” açıklamasında bulundu.

TCK 215 İŞLETİLMELİ, CEZASIZLIK KABUL EDİLEMEZ

Başkan Deniz Gömeç, yargı makamlarını da göreve çağırarak, Türk Ceza Kanunu’nun 215. maddesi uyarınca “suçu ve suçluyu övme” suçuna ilişkin hükümlerin derhal uygulanmasını istedi. Açıklamada, “Meclis çatısı altında işlenen hiçbir suç, millet iradesi bahanesiyle cezasız kalmamalıdır” denildi.

EGEMENLİK TERÖRÜN DEĞİL MİLLETİNDİR

Deniz Gömeç, Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüne atıf yaparak açıklamayı şu sözlerle tamamladı: “Gazi Meclis, Cumhuriyet’in, laikliğin, hukukun ve ulusal birliğin sembolüdür. Bu değerlere yönelen her saldırı karşısında dün olduğu gibi bugün de susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Başkanı Deniz Gömeç, gündemine ilişkin yaptığı basın açıklamasıyla hem terör övgüsüne karşı net tavrını ortaya koydu, hem de Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip çıkma kararlılığını bir kez daha vurguladı.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap