Gündem

ADD Samsun’dan suç duyurusu: Cumhuriyet değerlerine saldırılara tepki

ADD Samsun Şubesi, "Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet" değerlerini hedef alan açıklama ve paylaşımlar nedeniyle toplu suç duyurusunda bulundu.

1 dk okuma
ADD Samsun’dan suç duyurusu: Cumhuriyet değerlerine saldırılara tepki
Paylaş

Samsun'un Terme ilçesinde Belediye Meclis Üyesi Rümeysa Eker'in özellikle "Kemalistlere" ve "sol görüşlü" vatandaşlara yönelik yapmış olduğu skandal sosyal medya paylaşımının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi suç duyurusunda bulundu.

ADD'DEN TOPLU SUÇ DUYURUSU

ADD Samsun Şube Başkanı Havva Kocakaya, Atatürk'e, Kemalizme ve Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıların sistematik bir hal aldığına dikkat çekti. Havva Kocakaya, Cumhuriyet'e ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarının gereği olarak ilgili kişiler hakkında toplu suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, yargı makamlarının konuyu titizlikle değerlendirmesini beklediklerini ifade etti.

ADD Başkanı Kocakaya, Cumhuriyet'in temel değerlerine yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Süreci yakından takip edeceklerini belirten Havva Kocakaya, Atatürk, Cumhuriyet ve laik hukuk devleti ilkelerine yönelik saldırılara karşı hukuki mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı.

GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ

Kamuoyunda büyük tepki çeken paylaşımlar nedeniyle hakkında yurt dışı yasağı verilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Terme Belediye Meclis Üyesi Rümeysa Eker, skandal paylaşımının ardından AK Parti'deki üyeliğinden ve meclisteki görevlerinden istifa etmişti. Rümeysa Eker, bağımsız meclis üyesi olarak görevine devam ediyor.

Kaynak: Doğukan Sırgancı

KaynakDOĞUKAN SIRGANCI

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.