Adnan Oktar suç örgütüne yönelik davada hüküm giymiş ve firari olan Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay, Yunanistan'a kaçmaya çalıştıkları sırada yakalandı.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada, yasa dışı yollarla İpsala sınır kapısından Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları tespit edilen firari sanıklar, Yunanistan sınırındaki görevliler tarafından geri gönderildi.
YUNANİSTAN'DAN GERİ GÖNDERİLDİLER
Yunanistan'dan geri gönderilen Arular ve Togay'ın UYAP sorgulamalarında, Adnan Oktar suç örgütü ana davasında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından firari olarak arandıkları belirlendi. Gözaltına alınan sanıklar, İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü ve savcılıktaki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandılar.
ADNAN OKTAR DAVASI
Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeniden görülen davada, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Adnan Oktar'ı "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından 891 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Oktar, yönetici konumunda bulunduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutularak, toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilmişti.
SERDAR SUPHI TOGAY VE MUSTAFA ARULAR'IN DURUMU
Aynı davada firari sanıklar Serdar Suphi Togay ve Mustafa Arular da hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, Togay ve Arular'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında verilen hükümleri bozarak dosyayı yeniden yargılama için yerel mahkemeye göndermişti.
YAKALANMA VE SONRASI
Firari sanıklar, Yunanistan'a kaçma girişimleri sırasında yakalanarak Türkiye'ye geri gönderildi. İpsala Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemlerinin ardından tutuklanan Arular ve Togay'ın evrakları, Adnan Oktar suç örgütü ana davasına bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Bu gelişme, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik davanın devam eden sürecinde önemli bir adım olarak kaydedildi. Türkiye'deki yargı süreçleri, firari sanıkların yakalanmasıyla birlikte daha da hız kazanacak.
sozcu.com.tr