AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: Kadına şiddete 'sıfır tolerans'
Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: Kadına şiddete 'sıfır tolerans'

Ekleme: 07.03.2022 15:06 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Dünya Kadınlar Günü mesajında, " Kadınların hak gaspına ve şiddete uğramaması için mücadelemizi ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle her platformda kararlılıkla sürdürüyoruz "dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Karaaslan mesajında, kadın hakları ve istihdamı konusunda AK Parti'nin önemli reformları hayata geçirdiğini söyledi. 

Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan, hazırlıkları bir süredir Adalet Bakanlığımız tarafından sürdürülen ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yeni Reform Paketi’ ile kadına yönelik suçlarda cezalar artırılacak, saldırılarda somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranış indirime tabi olmayacak, ayrıca takım elbise, kravat takdir indirimi gerekçesi sayılamayacaktır. Reform paketi, tüm kadınlara yönelik yaralama ve kasten öldürme eyleminde cezaları artırdığından caydırıcılık fonksiyonu nedeniyle de önemli bir düzenlemedir. Kadınların ayrımcılığa, kötü muameleye, hak gaspına ve şiddete uğramaması için mücadelemizi ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle her platformda kararlılıkla sürdürüyoruz "ifadelerini kullandı. 

ANNELERE SELAM GÖNDERDİ 

Açıklamasında çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan ve Diyarbakır'da HDP il binası önünde bekleyişlerini sürdüren annelere selam gönderen Karaaslan şunları kaydetti; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle; evlatlarını hain terör örgütünün elinden kurtarmak için kar, kış, yağmur, çamur, salgın demeden 918 gündür tuttukları nöbet ile kararlılığın sembolü haline gelen Diyarbakır Anneleri’nin, Hakkâri, Van, Muş, Şırnak gibi şehirlerimizde evlatları için direniş başlatan cesur annelerin evlatlarına kavuşmasını diliyorum. Zulüm altındaki coğrafyalarda hakları ellerinden alınan kadınların güvende olacağı, mazlumun zalimin eline terk edilmeyeceği adil bir dünya diliyor, vatan için gözünü dahi kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin muhterem anneleri ve eşleri ile engelli anneleri başta olmak üzere tüm kadınların bu özel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum."  Emin ÇEKİÇ

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.