AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İkinci Devlet Üniversitesi olarak kurulan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin’e de hayırlı olsun temennilerini ileten Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Üniversitesi yönetimiyle fikir alışverişinde bulundu.
BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK
Köktaş, " İkinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi'nden şehrin beklentileri oldukça fazla ve üniversitemizin de bu beklentileri karşılayacağı inancındayız. Samsun Üniversitesi'nin sanayicimize, ihracatçımıza ve ekonomik olarak katma değer yaratan tüm girişimcilerimize öncülük edecek bir üniversite olması en büyük arzumuzdur "dedi.
EĞİTİM ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜ
Köktaş şöyle devam etti; "Sağlık şehri, deniz şehri ve spor şehri olan Samsun’umuz, ikinci devlet üniversitenin kurulması ile eğitim şehrine dönüşmüş durumdadır. İlimizin GSYİH’deki ve ihracattaki payını artırarak Samsun’u layık olduğu düzeye taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşması için tüm karar birimleri olarak üstümüze düşeni yapmak bu ülkeye karşı hem vefa borcumuz hem de görevimizdir. Dolayısıyla Samsun’umuza ikinci devlet üniversitesini kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Samsunlular olarak müteşekkiriz" diye konuştu. Yalçın KARATAŞ