CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu ve SP İl Başkanı Temek Armutçu, Çarşamba İlçesi'nde kurulması planlanan biyokütle enerji santraline tepki gösterdi. Muhalefet il başkanları kamuoyunu tatmin edici açıklama yapılmasını isterken, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, santral konusundaki sessizliğini koruyor.

CHP: DETAYLI ÇALIŞMA YAPILMALI
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, " Proje tanıtım raporunda yurtdışından atık ithal edileceği belirtilmiş ancak bu konu dışında dosyada akıllarda soru işareti bırakan yerler var. Mesela bir takım çamurlardan ve biyolojik yağlardan bahsediliyor. Bence bu dosyanın işin ehli insanlar tarafından yeniden incelenmesi gerekiyor. Bu santralin masum bir tesis olmadığı kesin. Detaylı çalışma yapılmalı "dedi.

İYİ PARTİ: OVAMIZ KİRLENECEK
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, "Santral ile ilgili Avrupa'nın dönüştüremediği atıkları bize pazarlanacağı konusunda endişelerimiz var. Bunun için de santrale itiraz ediyoruz. Orada kül şeklinde ciddi bir atık ortaya çıkacak. Ovamız kirlenecek "diye konuştu.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Temel Armutçu, " Samsun'da maalesef siyasi ve ekonomik çıkarlar, insan sağlığının üzerinde değerlendiriliyor. Biyokütle enerji santralinde atık maddelerin kullanılıp, enerji üretilmesi söz konusu. Şirket, santral için günlük 630 ton madde kullanılacağını dile getiriyor. Samsun'da ya da Türkiye genelinde düzenli olarak günlük 630 ton biyolojik atık çıkarılması mümkün değil. Çarşamba'ya da bu tesis kurulursa Samsun daha fazla zehir soluyacak "ifadelerini kullandı. Zekeriya FIRAT