Gündem

Akdağ'a HES'ten Sonra GES Geliyor

Amasya Belediyesi, kentin en yüksek dağı Akdağ'da üretim yapan hidroelektrik santralinin (HES) peşinden güneş enerjisi santrali de (GES) oluşturdu.

1 dk okuma
Akdağ'a HES'ten Sonra GES Geliyor
Paylaş

Türkiye’de ilk ve tek olarak içme suyu hattı üzerine kurulan HES santralinin bir yıldan fazla süredir üretim yaptığını belirten Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, “Belediyemize aylık 6 Milyon TL civarında bir getirisi var. Bölgeye entegre bir sistem olarak güneş enerji sistemi kurduk. Bu sayede yazın güneş enerjisinin kışın da hidroelektriğin getirisinden faydalanacağız” dedi. 

KAPSAMLI 
YOL ÇALIŞMASI 

Düzenlediği basın toplantısında aldıkları 400 ton asfalt ile şehrin 16 kilometrelik alanını asfaltladıklarına değinen Çelik, “Yama yapılması gereken tüm yollarımızı kullanışlı hale getirdik. Eksik kalmış olan küçük bir kısmı da en yakın zamanda tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu. 
 

Kaynakİhlas Haber Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.