Samsun'un Alaçam ilçesinde asırlardır sürdürülen köklü geleneklerden biri olan ve bölgenin en önemli kültürel etkinlikleri arasında yer alan Geyikkoşan Yağlı Pehlivan Güreşleri için hazırlıklar resmen başladı. Bu yıl 633.'sü düzenlenecek olan dev organizasyon için tertip komitesi ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalarına start verdi.
450 GÜREŞÇİ ER MEYDANINA ÇIKACAK
Alaçam Belediyesi, Alaçam Ziraat Odası ve Alaçam Muhtarlar Derneği iş birliğiyle organize edilen güreşlerin, 6 Mayıs Çarşamba günü Geyikkoşan Güreş Alanı’nda yapılması planlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan 30'dan fazla başpehlivanın yanı sıra, yaklaşık 450 güreşçinin kıran kırana mücadele edeceği organizasyonun bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.
"ATA MİRASIMIZI GELECEĞE TAŞIYORUZ"
Hazırlık toplantısına ilçenin önde gelen isimleri katılım sağladı. Emekli PTT Genel Müdürü Osman Tural, 2025 yılı Güreş Ağası Turgut Şahin, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez ve diğer komite üyelerinin yer aldığı toplantıda, etkinliğin bölge kültürü üzerindeki önemi vurgulandı.
Toplantıda konuşan Osman Tural, yağlı güreşlerin yüzyıllardır süren köklü bir gelenek olduğuna dikkat çekerek, "Bu mirası gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuz," ifadelerini kullandı. Güreş Ağası Turgut Şahin ise organizasyonun hem ilçenin tanıtımına hem de bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığının altını çizdi. Alaçam, 6 Mayıs'ta hem spor hem de kültürel bir şölene ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
İhlas Haber Ajansı