Alaçam Halkından Dürtmen Dağı İçin Örnek Dayanışma
Paylaş

Alaçam Halkından Dürtmen Dağı İçin Örnek Dayanışma

Dürtmen Dağı'nda maden aramak için ruhsat başvurusunda bulunan Kanadalı şirkete karşı birliktelik örneği sergileyen Alaçam halkı, hem imza topluyor hem de afişleri şehrin dört bir yanına asıyor

Samsun'un Alaçam ilçesinde tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle öne çıkan 1650 rakımlı Dürtmen Dağı'nda iddiaya göre Kanadalı Centerra Gold madencilik şirketince, altın ve benzeri madenleri aramak için ruhsat talebinde bulunuldu.

Ruhsat talebine Alaçam Belediyesi olumsuz görüş bildirdi, ilçe halkı karşı çıktı. İlçede ‘Dürtmen Vatandır Platformu' adı altında birliktelik sağlandı. Alaçam halkından imza toplanırken, esnaf da "Dürtmen maden sahası olmasın" yazılı afişlerle destek oluyor.

Alaçamlı esnaflar, "Dürtmen Maden Sahası Olmasın" yazılı afişleri dükkanlarının camlarına asıyor.

ALAÇAM HALKI DÜRTMEN İÇİN SEFERBER OLDU

Sosyal medyada dayanışma içerisinde olan Alaçamlılar, "Dürtmen Vatandır Satılamaz" demeye devam ediyor. Berber, bakkal, kunduracılar, butikler, çay ocakları ve dernekler, hem imza kampanyasına destek veriyor hem de dükkanlarının camlarına “Dürtmen Maden Sahası Olmasın” yazılı afişlerini asıyor.

Dürtmen Vatandır Platformu olarak esnaf ve vatandaşlardan imza toplanıyor.

Dürtmen Vatandır Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Alaçam halkının yerli ve yabancı holdinglerin kâr hırsıyla topraklarımıza dönük saldırganlığına karşı sergiledikleri dik duruşu ve birlikte hareket etme iradelerini selamlıyoruz. Alaçam sevdalılarının, memleketine gönül verenlerin ve her şeyden önce “Alaçam” diyen tüm arkadaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri umutlandırıyor. Unutmayın; attığınız her imza, Alaçam halkına rağmen, Alaçamlıların ölüm fermanına imza atan yetkililere karşı dik bir duruştur” denildi.

 

Kaynak: İsmail Akduman

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.