Ali Babacan: Türkiye'de Hukuk ve Adalette Geriye Gittik

Ali Babacan: Türkiye'de Hukuk ve Adalette Geriye Gittik

Hazır

Giriş: 08.03.2025 08:30 Güncelleme: 08.03.2025 08:30
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya'da katıldığı basın buluşması ve iftar programında hukuk, eğitim ve ekonomide geriye gidildiğini belirterek, genç nesillerin dinden uzaklaştığını ve emeklilerin mağduriyet yaşadığını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya'da düzenlenen yerel basın buluşması ve iftar programında ülkenin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hukuk, adalet, eğitim ve sağlık alanlarında geriye gidildiğini belirten Babacan, genç nesillerin geleceğe dair umutlarını kaybettiğini ifade etti.

"GENÇ NESİLLER DİNDEN UZAKLAŞIYOR"

Babacan, hükümetin dindar kimliğiyle ön planda olmasına rağmen, uygulamalarının toplumda olumsuz etkiler yarattığını savunarak şu ifadeleri kullandı: "Dindar kimliğiyle ön planda olan bir hükümet, yıllar sonra öyle bir noktaya getirdi ki ülkeyi, artık maalesef genç nesillerde dinden soğuma, dinden uzak durma çok yaygın bir hale geldi. Çünkü dindar kimlikle kötü muamele, yanlış muamele bir arada paket haline geldiğinde, İslam dininin tam da özüne büyük zarar veriyor."

"EMEKLİLER GELECEĞE DAİR KAYGI TAŞIYOR"

Ekonomik sorunlara da değinen Babacan, vatandaşların yaşam standartlarının düştüğünü belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de bir nesil, kendinden önceki nesle göre yarınlarından korkuyor. Anneler, babalar 'Benim çocuklarım, benim yaşadığım standartlarda galiba yaşayamayacaklar' diyor. 'Ben iyi kötü emekli maaşımla bir ev almıştım, araba almıştım ama benim çocuğumun maaşıyla bir ev alması hayal, araba alması hayal' diyorlar. Haklılar. Emeklilerimiz mağdur olmaktan, muhtaç olmaktan, eşe dosta mahcup olmaktan korkuyorlar."

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜK POTANSİYELİ VAR, YETER Kİ İYİ YÖNETİLSİN"

Babacan, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak mevcut yönetim anlayışının bu potansiyeli değerlendiremediğini savundu: "Ülkemiz büyük ve güzel bir ülke. Çok büyük potansiyeli var. Yeter ki bu ülke iyi yönetilsin. Yeter ki bu ülke çok çalışan ama dosdoğru çalışan insanlar tarafından yönetilsin."

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap