SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Ali Babacan: "Üç Partinin Ortak Yapısı Türkiye'de Bir İlk"

Ali Babacan: "Üç Partinin Ortak Yapısı Türkiye'de Bir İlk"

Hazır

Giriş: 10.01.2025 22:40 Güncelleme: 10.01.2025 22:40
Ali Babacan, DEVA, Saadet ve Gelecek Partileri’nin Meclis’te yeni bir yapı altında iş birliği yapacağını ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’daki ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, partisinin Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile birlikte oluşturduğu yeni yapı hakkında bilgi verdi. Babacan, bu modelin Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

YENİ MODEL MECLİS ÇALIŞMALARINI GÜÇLENDİRECEK

Ali Babacan, üç partinin Meclis çatısı altında iş birliği yapacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yeni yapı, Meclis’te üç partinin grup çalışmaları için bir zemin sağlayacak. DEVA, Saadet ve Gelecek Partileri tüzel kişiliklerini koruyacak ancak belirli milletvekilleri yeni yapıda görev alacak. Bu, Türkiye’de daha önce görülmemiş bir iş birliği modelidir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN YENİ MODELLERE İHTİYACI VAR"

Babacan, Avrupa demokrasilerinde sıkça görülen bu tür iş birliği modellerinin Türkiye için de örnek teşkil edeceğini ifade ederek, "Türkiye'nin aynı Avrupa demokrasilerinde olduğu gibi yeni iş birliği modellerine ihtiyacı var. 2017 Anayasa değişikliğinden sonra siyasi partilerin güç birliğiyle daha etkili sonuçlar alacağına inanıyoruz" diye konuştu.

KAYYUM UYGULAMALARINA TEPKİ

Gazetecilerin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Babacan, "Bağımsız ve tarafsız bir yargı kararı olmadıkça seçilmiş bir belediye başkanı görevden alınmamalı. Kayyum uygulamalarına karşı tutumumuz çok nettir" dedi.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ VE YOL HARİTASI

Babacan, İmralı görüşmeleriyle ilgili sürecin samimiyetine dair şüpheleri olduğunu dile getirerek, "Bir yol haritası olup olmadığını bilmiyoruz. Sürecin samimi bir süreç olup olmadığını da henüz anlayabilmiş değiliz" şeklinde konuştu.

ÜÇ PARTİLİ MODELİN GELECEĞİ

Yeni iş birliği modelinin siyasi tarihte önemli bir adım olduğunu belirten Babacan, "Bu birliktelik, Türkiye’nin demokrasi yolunda daha güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayacak. Partilerin ortak çalışmaları daha yakın olacak ve bu iş birliği modellerinin gelişmesini istiyoruz" dedi.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap