Almanya'da gördüğü aracı Havza'da yaptı
Paylaş

Almanya'da gördüğü aracı Havza'da yaptı

Uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra memleketine dönen Muzaffer Tekin, Almanya'da gördüğü 6 bin TL değerindeki taş taşıma aracının benzerini bin 500 TL'ye mal ederek, kullanıma sundu.

Havza Belediyesi'nde Yol Kaldırım Şefi olarak görev yapan Muzaffer Tekin, kendi imkanlarıyla 'parke taşı taşımak' için kullanılan aracın benzerini yaparak, hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf edilmesini sağladı.

ALMANYA'DAN HAVZA'YA DÖNDÜ

Tekin, uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra 2004 yılında Havza'ya döndü. İşçiliğin kalitesini yükseltmek ve insan gücünü azaltmak amacıyla bir araç yaptığını anlatan Tekin, "Önceden arkadaşlarımız bu işi yaparken taşı elde veya el arabası ile taşıyorlardı. Bu araç ile bir seferde 80 parke taşı paletten alınarak taşınabiliyor. Parke taşları aynı zamanda deforme olmuyor" dedi.

Muzaffer Tekin, yaptığı aracı Almanya'dan Türkiye'ye yaklaşık 5 bin liraya getirilebileceğini belirterek, "Bu aracı yaklaşık bin 500 liraya mal ettik. Hem işçilikte kalite yükseldi hem de 6 işçi ile yapılan işi 3 işçi ile yapabiliyoruz. Ustalarımız, aracın performansından memnun olduklarını belirtiyor" ifadesini kullandı. AA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.