Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü
Paylaş

Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü

Ekleme: 09.02.2024 17:37

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Uzay serüveni tamamlandı. Gezeravcı, Dünya'ya döndü. Gezeravcı'nın dönmesiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah daha birçok Alper Gezeravcıları uzaya, Türkiye olarak göndereceğiz" ifadesini k...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yaptı. 

Axiom Space, Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 mürettebatının, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş sürecini canlı olarak yayınladı. 

Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Florida açıklarında okyanusa indi. Kapsül ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yapmasının ardından yer ekibi tarafından gemiye alındı. Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt, kapsülden çıkarıldı.

Dünya'ya dönen astronotlar kurtarma gemisi içerisinde bulunan kontrol odasında karantina altında tutulacak. Kontrollerinin ardından su ve yemek ihtiyaçları karşılanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Gezeravcı astronotumuz inişini yaptı. İnşallah daha birçok Alper Gezeravcıları uzaya, Türkiye olarak göndereceğiz" ifadesini kullandı.

BAKAN KACIR: ÇOK ŞÜKÜR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da kapsülün inişini takip etti. Kacır, sosyal medya hesabından önce, "Paraşütler açıldı. Dünyaya dönüşün tamamlanması için birkaç dakika. Sağ salim inşallah" paylaşımını yaptı. Kacır, inişin gerçekleşmesinden sonra da "İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcının da yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan kapsül yeniden dünyada. Çok şükür" paylaşımını yaptı.

 

sozcu.com.tr

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.