Enstitüde oluşturulan iki yıllık seramik atölyesinin kursiyerleri arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler ile mağara ve kapı sütunlarında bulunan resimleri seramik objelere dönüştürüyor. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'ndeki Seramik ve Cam Teknolojileri Üretim Atölyesi Bölüm Şefi Zafer Kurt, seramik atölyesi ve cam teknolojisi alanında yetişkinlere eğitim verdiklerini söyledi.
TARİH GÜNÜMÜZE YANSIYOR
Anadolu topraklarında Hititler, Frigyalılar, İyonyalılar, Urartular, Roma İmparatorluğu gibi İslam öncesinde birçok medeniyet yaşadığına işaret eden Kurt, "Bu medeniyetlerin eserlerine zaman zaman arkeolojik kazılarda, mağara duvarlarında veya kapı sütunlarında rastlamaktayız. Biz bu eserleri gelecek kuşaklara aktarmak için modernize edip günümüzün sanat anlayışı ile seramiğe aktarıyoruz." dedi.
Enstitüde oluşturulan iki yıllık seramik atölyesinin kursiyerleri arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler ile mağara ve kapı sütunlarında bulunan resimleri seramik objelere dönüştürüyor.
Sergi düzenlenecek
Tarihi eserlerin seramik dışında cam füzyon, çini ve mozaik atölyelerinde de işlendiği belirtilirken, bölümde ki 16 öğrencinin çalışmalarının sergi ile görücüye çıkartılacağı açıklandı. AA