Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: 1500 Lira Zam Yapılmalı
Paylaş

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: 1500 Lira Zam Yapılmalı

Ekleme: 07.12.2021 14:53 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memurlara insanca yaşam koşulları sağlayacak seyyanen zam yapılmasını talep etti. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memur ve memur emeklilerine yüzde 30-35 kümülatif zam söylemine açıklık getirdi. Taşkın, yüzde 30-35 kümülatif zammın yeni bir karar gibi algılandığına dikkat çekerek bunun çarpıtıldığını, kümülatif artışın 2 altı ayın birikimli toplamı olduğunu söyledi. 

HÜKÜMETE ÇAĞRI 

Taşkın, " Memur ve memur emekli maaş zamlarının kümülatif artışı içinde enflasyon farkı da vardır. Kamuoyunda sanki Ocak ayından itibaren yüzde 30-35 zam yapılmış gibi yanlış bir algı oluşmuştur. Bunlar doğru değildir. Memur ve emekliye 2022 yılı için verilen zam daha almadan eridi. Yüksek enflasyon memur ve memur emeklisinin maaşlarını erittiği için maaşlar gerileyerek satın alma gücünü yok etti. Memur ve memur emeklisinin insanca yaşayacağı şartların oluşturulması Anayasa gereğince zorunludur "dedi. 

1500 LİRA ZAM YAPILMALI 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın açıklamasında şunları kaydetti; "Kamu çalışanlarına farklı ücret uygulaması da alım gücü zayıflamış olan memur ve memur emeklileri için vicdanları yaralayan ayrı bir konudur. Kümülatif artış aldatmacasıyla memur ve memur emeklilerinin içinde  bulunduğu durum görmezlikten gelinemez. Bu nedenle memur ve memur emeklilerine en az 1.500 lira seyyanen zam yapılması gerekir "ifadelerini kullandı.  İsmail AKDUMAN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.