Anahtar Parti Samsun’dan Çerçeve Yasa tepkisi: “Mevcut sürece referandumla karar verilsin”
Paylaş

Anahtar Parti Samsun’dan Çerçeve Yasa tepkisi: “Mevcut sürece referandumla karar verilsin”

Ekleme: 08.08.2026 19:51 Güncelleme: 08.08.2026 20:05

Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Op. Dr. Ahmet Karkucak, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında TBMM gündemine gelen Çerçeve Yasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karkucak, teklifin millet iradesine sunulması gerektiğini belirterek referandum çağrısı yaptı.

Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Op. Dr. Ahmet Karkucak, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan Çerçeve Yasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anahtar Parti Samsun İl ve ilçe teşkilatları adına konuşan Karkucak, sürecin Türkiye’nin üniter yapısı ve terörle mücadele politikaları açısından değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Çerçeve Yasa teklifinin mevcut haliyle doğru olmadığını ifade eden Karkucak, kararın doğrudan milletin iradesine bırakılması gerektiğini söyledi.

“YAPTIKLARINIZIN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ REFERANDUMA GİDİN”

TBMM’de görüşülen Çerçeve Yasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karkucak, iktidara ve sürece destek veren milletvekillerine çağrıda bulundu.

Karkucak, “Yaptığınızın doğru olduğuna inanıyorsanız sizi referanduma davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir konuda yalnızca siyasi partiler ve milletvekillerinin kararıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirten Karkucak, halkın görüşünün alınmasını istedi.

“MİLLETİN OYLARINI NİÇİN ALDIĞINIZI UNUTMAYIN”

2023 seçimleri öncesinde terörle mücadele konusunda verilen mesajları hatırlatan Karkucak, mevcut süreçle ilgili eleştirilerde bulundu.

Karkucak, “2023 seçimlerinde ekonomimizin zor günlerden geçtiği süreçte, ‘Al gülüm ver gülüm, gerekirse aç dururuz teröristlerle oturmayız’ söylemleriyle siz aziz milletimizin oylarını aldınız. Şimdi tarifi imkânsız bir kaygıyla teröristlerle pazarlık yapıyor, birbirinize methiyeler düzüyorsunuz. Bu milletin aldığınız oyları size niçin verdiğini unutmayınız” ifadelerini kullandı.

“ÇERÇEVE YASA’NIN SONUÇLARI MİLLETİ İLGİLENDİRİYOR”

Çerçeve Yasa teklifinin yalnızca hukuki bir düzenleme olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Karkucak, sürecin sonuçlarının Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti.

Karkucak, terörle mücadelede yöntemin tartışılması gerektiğini ifade ederek, devlet politikalarının milletin hassasiyetleri dikkate alınarak yürütülmesi gerektiğini söyledi.

“ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN HUKUKU KORUNMALI”

Açıklamasında şehit ve gazilere de değinen Karkucak, Çerçeve Yasa kapsamında atılacak adımların bu kesimlerin hassasiyetleri gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Karkucak, “Şehit kanıyla sulanmış bu vatan topraklarına, bu toprak altında bu vatan için canını feda etmiş şehitlerimize, gazi olup elini, ayağını, kolunu, gözünü feda etmekten çekinmemiş gazilerimize, vatan sağ olsun diyerek bu vatan uğrunda evladını şehit vermeye çekinmeyen şehit annelerine, polisimize, polis ve jandarma özel harekât mensuplarımıza, geçmişi milattan öncelere dayanan şerefli ordumuza, Atatürk’ün kurmuş olduğu bu Cumhuriyete, Gazi Meclisimize ve en önemlisi bu aziz Türk milletine bir ihanettir” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ BİR YOL ARANIYOR”

Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Karkucak, sürecin terörün sona erdirilmesine yönelik olmasına karşı olmadıklarını, ancak yönteme itiraz ettiklerini söyledi.

Karkucak, “Terörsüz Türkiye istiyoruz. Terörist ve bebek katilleriyle pazarlık istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TERÖRLE MÜCADELE EDECEK CESARETİNİZ YOKSA ÇEKİLİN”

Açıklamasının sonunda iktidara sert ifadelerle seslenen Karkucak, terörle mücadele konusunda kararlı olunması gerektiğini söyledi.

Karkucak, “Terörle mücadele edecek cesaretiniz yoksa çekilin, biz yapalım” dedi.

 

Kaynak: Doğukan Sırgancı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.