Ankara'da Bekçinin Denetlediği Konut İçişleri Bakanı'na Ait Çıktı İddiası
Paylaş

Ankara'da Bekçinin Denetlediği Konut İçişleri Bakanı'na Ait Çıktı İddiası

Ankara'da bir bekçinin denetleme sırasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ait olduğu iddia edilen bir konutta iki yabancı kişiyi sorması üzerine Göç İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Ankara'da elindeki listeye göre denetleme yapan bir bekçinin, geçici ikamet kaydına sahip iki yabancı kişiyi sormak için gittiği konutun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ait olduğu iddia edildi. Göç İdaresi Başkanlığı, olayla ilgili açıklama yaparak, "İki Azerbaycanlı askeri öğrenci ile iki sivil şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

GÖÇ İDARESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "9 Mayıs 2024 tarihinde yanlış adres beyanıyla ilgili durum Göç İdaresi Başkanlığımızca tespit edilmiş olup konuya ilişkin 10 Mayıs 2024 tarihinde Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir." denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Açıklamada ayrıca, "Mülkiye Müfettişinin ilk tespitleri doğrultusunda N.N. ve A.H. adlı iki Azerbaycanlı askeri öğrenci ile iki sivil şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

KAMUOYUNDA GENİŞ YANKI

Bekçinin denetleme sırasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ait olduğu iddia edilen bir konuta gitmesi ve geçici ikamet kaydına sahip iki yabancı kişiyi sorması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasıyla birlikte olayın detayları daha da netleşti.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.