Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, üniversitenin havacılık vizyonunu zirveye taşıyacak tarihi bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Ankara’da bulunan Jandarma Uçuş Okulu, yakın bir süreçte Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’ne taşınacak.
"JANDARMA UÇUŞ OKULU BALLICA KAMPÜSÜMÜZE TAŞINIYOR"

Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ankara'daki Jandarma Uçuş Okulu'nun yakın süreçte Samsun'a taşınacağını müjdeleyerek kampüsün her geçen gün daha güçlü bir havacılık merkezi haline geldiğini şu sözlerle anlattı: "Gökbey ve Atak helikopterleri ile İHA ve SİHA pilotları burada yetişecek. Öğrencilerimiz bu araçların bakım ve onarım süreçlerinde staj yapacak; havacılık yönetimi öğrencilerimiz altyapı süreçlerinde yer alacak. Protokol çerçevesinde isteyen öğrencilerimize ücretsiz İHA ve SİHA pilotluk eğitimi de verilecek."
STRATEJİK KAZANIMLAR VE ÜCRETSİZ PİLOTLUK EĞİTİMİ
Bu taşınma süreciyle birlikte Samsun Üniversitesi, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde kilit bir rol üstlenecek. Yerli ve milli gururumuz olan Gökbey ve Atak helikopterlerinin yanı sıra İHA ve SİHA operasyonlarının kalbi artık Ballıca'da atacak. Rektör Aydın’ın paylaştığı bilgilere göre, havacılık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, bu profesyonel uçuş okulunun tüm imkânlarından faydalanabilecek.
Hüsnü Can ARMUTÇU