Ankara'da O Tabela Akımın Merkezi Oldu: ABB Yenilemekten Yoruldu

Ankara'da O Tabela Akımın Merkezi Oldu: ABB Yenilemekten Yoruldu

Hazır

Giriş: 12.11.2025 17:16 Güncelleme: 31.05.2026 00:50
Ankara Kennedy Caddesi'ndeki "Kızılay" tabelası, sosyal medyada viral oldu. Gençlerin fotoğraf çekmek için zarar verdiği tabela, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni çaresiz bıraktı.

Ankara’nın merkezinde yer alan Kennedy Caddesi üzerindeki sade bir "Kızılay" tabelası, son haftalarda beklenmedik bir şekilde sosyal medya fenomenine dönüştü. Gençler arasında yeni bir akımın merkezi haline gelen tabela, fotoğraf çekmek isteyenlerin akınına uğruyor. Yoğun ilgi nedeniyle zarar gören tabelayı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri defalarca yenilemek zorunda kaldı.

VİRAL GÖRÜNTÜLER BÖLGEYE İLGİYİ ARTIRDI

Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Kızılay tabelası ile poz veren gençlerin çektiği videolar ve fotoğraflar, özellikle TikTok ve Instagram platformlarında binlerce kez paylaşıldı. Kısa sürede viral olan bu görüntüler, tabelanın bulunduğu bölgeye olan ilgiyi de artırdı. Özellikle akşam saatlerinde, tabelanın çevresinde fotoğraf sırası bekleyen çok sayıda kişinin görüldüğü belirtilmektedir. Bu durum, günlük trafik akışını da zaman zaman etkilemektedir.

BELEDİYE EKİPLERİ ÇARE BULAMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun ilgi ve gençlerin direkt olarak tabelaya asılarak fotoğraf çekme çabaları nedeniyle hasar gören tabelayı birden fazla kez değiştirmek zorunda kaldı. Ancak yapılan tüm yenileme çalışmalarına rağmen, tabelanın üzerindeki tahribat devam etmektedir. Gençlerin, tabelaya sprey boya, yazı ve sticker yapıştırması gibi eylemleri nedeniyle tabela her defasında kısa sürede yeniden zarar görmektedir.

CEZAİ ÖNLEMLER VE KAMERA SİSTEMİ YOLDA

Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu durumun kalıcı hale gelmesi üzerine yeni önlemler alma kararı aldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, kamu malına zarar verme eyleminin devam etmesi halinde sorumlulara yönelik cezai önlemlerin devreye sokulacağı bildirildi. Ayrıca, tabela ve çevresindeki kamu mallarının korunması amacıyla bu noktaya güvenlik kamerası yerleştirileceği de gelen bilgiler arasındadır. Bu önlemlerle, tabelanın tahrip edilmesinin önüne geçilmesi ve kamu kaynaklarının gereksiz yere harcanmasının durdurulması hedeflenmektedir.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap