Ankara’da uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında 3. dalga: 64 şüpheliye işlem
Paylaş

Ankara’da uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında 3. dalga: 64 şüpheliye işlem

Ankara’da gençleri uyuşturucu ve fuhuş ortamlarına sürüklediği değerlendirilen kişilere yönelik soruşturmada 3. dalga operasyon düzenlendi.

Ankara’da uyuşturucu ve fuhuş bağlantılarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında üçüncü dalga operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı, 6 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 7 Ağustos’tan bu yana adli işlem yapılan şüpheli sayısı 64’e yükseldi.

21 ŞÜPHELİYE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda S.K., U.H.A., M.A., O.G.D., R.Ç.B., B.Y., B.D., E.B., E.E., E.A.Y., E.G., M.S., E.Y., E.N.A. ve K.Ç. gözaltına alındı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

ADRESLERDE UYUŞTURUCU VE KIRMIZI REÇETELİ İLAÇ BULUNDU

Yapılan aramalarda Ç.B.’nin evinde esrar ve sentetik uyuşturucu, E.E. ile E.G.’nin adreslerinde kokain, K.Ç.’nin evinde ise kırmızı reçeteli ilaç ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

SORUŞTURMADA ŞÜPHELİ SAYISI 64’E ÇIKTI

Başkentte uyuşturucu ve fuhuş bağlantılarına yönelik soruşturma 7 Ağustos’ta 14 şüpheli hakkında başlatıldı.

İlk iki dalgada elde edilen ifadeler, dijital materyaller, biyolojik incelemeler ve diğer deliller doğrultusunda soruşturma genişletildi.

Üçüncü dalga operasyonla birlikte soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 64’e yükseldi.

32 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 32 şüphelinin tutuklandığı, 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği bildirildi.

Ayrıca 10 firarinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmanın yalnızca uyuşturucu kullanan kişilere yönelik olmadığı, gençleri uyuşturucu ve fuhuş ortamlarına yönlendirdiği değerlendirilen kişi, çevre ve bağlantıların ortaya çıkarılmasının amaçlandığı aktarıldı.

Soruşturmanın yeni deliller doğrultusunda genişletilebileceği ve yeni operasyonların düzenlenebileceği bildirildi.

 

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler: Ankara

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.