Arazi Rantçılarının Oyunu Bozuldu Mu?
Paylaş

Arazi Rantçılarının Oyunu Bozuldu Mu?

Ekleme: 21.12.2021 10:47 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'da Batı Çevre Yolu projesi öncesi güzergahı öğrenip yolun geçeceği alandan arazi toplandığı iddiası üzerine güzergahın değiştirildiği öne sürüldü. 

Samsun'un Atakum ilçesinin arkasından İlkadım'a bağlanacak olan ve 10 yıldır yapımı planlanan Batı Çevre Yolu güzergahını öğrenen bazı kişilerin, köylülerden ucuz fiyata arazi topladığı biliniyordu. Kamulaştırma işlemleri sırasında ucuza aldıkları arazileri yüksek fiyata satmayı planlayan rantçıların planı bozuldu. 

 

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ 

Çıkan iddialar ve bazı duyumlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. 1 milyar 2 milyon liranın üzerinde bir maliyetle gelecek yıl ihaleye çıkmayı bekleyen projede son dakika gelişmesi ile güzergahın değiştiği öğrenildi. Değişikliğin gizli tutulduğu öğrenildi. 

 

16 KM UZUNLUĞUNDA 

16,3 km uzunluğundaki yolun kamulaştırma planı tanzim edilip, kamu yararı kararı alındı. Araştırma mühendislik hizmetleri tamamlanan projenin toplam uzunluğu 1.870 m olan 2 adet çift tüp tünel, toplam uzunluğu 1.610 m olan 8 adet çift köprü ve 4 adet FSK bulunuyor.


Meclis üyelerinden bile gizlendi 

Güzergah değişikliği ile ilgili imar planları geçtiğimiz aylarda, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Değişiklikten meclis üyelerinin bile haberi olmadığı öne sürüldü. Zekeriya FIRAT

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.