Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 5 Şubat’tan bu yana süre vermediği milli futbolcu Arda Güler hakkında açıklamalarda bulundu. İtalyan teknik adam, genç oyuncunun gelişimi için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.
"ARDA GÜLER OLAYI DİYE BİR ŞEY YOK"
Real Sociedad maçı öncesi basın toplantısında konuşan Ancelotti, Arda Güler’in durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu, onun ve tüm genç futbolcular için bir süreç. Rodrygo, Valverde ve Vinicius’ta da aynısı oldu. Arda Güler olayı diye bir şey yok. Dünyanın en iyi takımlarından birinin parçası olması için zamana ihtiyacı var ve herkes bunu anlıyor, anlamayanlar bunu yapmak zorunda."
"İLETİŞİM EKSİKLİĞİ VAR"
Takımdaki genç oyuncularla sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Ancelotti, Arda’nın psikolojik durumunun zaman zaman değişebileceğini ifade etti: "Ben oynadığı zaman futbolcuyu mutlu görmek istiyorum. Oynamak istemeleri normal ve oynamak isteyenler çalışmalı, öğrenmeli. Ama ben onunla (Arda Güler) kısa bir zaman geçiriyorum. Başkalarıyla daha uzun süre birlikte. Ve onların benimle aynı fikirde olup olmadıklarını bilmiyorum. Oynaması, hazır olması, çalışması için benimle aynı görüşteler mi bilmiyorum. Bu iletişim eksikliği."
DAHA ÖNCE "OYNAMAYA HAZIR" DEMİŞTİ
Ancelotti, Girona maçı sonrası bir gazetecinin Arda Güler’in neden oynamadığıyla ilgili sorusuna, "İyi ve oynamaya hazır." yanıtını vermişti. Ancak genç futbolcu, o açıklamadan sonra da süre alamadı.
Kaynak: Haber Merkezi