Türk futbolunda yürütülen “Hakemler Dosyası” soruşturması kapsamında Arda Kardeşler’in de ifadesine başvuruldu. Eski Süper Lig hakemi Kardeşler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek ifade işlemlerine başladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında daha önce de çok sayıda aktif ve eski hakem ile Merkez Hakem Kurulu mensubunun bilgisine başvuruldu. Bazı isimlerin tanık veya müşteki sıfatıyla ifade verdiği bildirildi.
ARDA KARDEŞLER BURSA EMNİYETİ’NE GİTTİ
Arda Kardeşler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen inceleme doğrultusunda ifade vermek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurdu.
Kardeşler’in ifade işlemlerinin Bursa’da sürdüğü belirtildi.
ÇOK SAYIDA HAKEMİN BİLGİSİNE BAŞVURULDU
“Hakemler Dosyası” kapsamında operasyon öncesinde ve sonrasında çok sayıda hakem, eski hakem ve MHK mensubunun ifadesinin alındığı bildirildi.
Arda Kardeşler’in soruşturmadaki hukuki sıfatına ilişkin farklı haberlerde ayrıntı verilmezken, mevcut bilgiler ifadesine başvurulduğunu gösteriyor. Bu nedenle Kardeşler hakkında herhangi bir suçluluk sonucu çıkarılamaz.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Hakemler ve MHK mensuplarına yönelik incelemeler devam ederken, soruşturma kapsamında yeni isimlerin de bilgisine başvurulabileceği belirtiliyor. Kardeşler’in ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dosyadaki incelemelerin sürmesi bekleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi
