Askere gidecekken kara toprağa verildi
Paylaş

Askere gidecekken kara toprağa verildi

Samsun'da arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mert'in organları hastalara umut oldu. Askere gitmeye hazırlanan gencin ikiz kız kardeşinin tabutun başında akıttığı gözyaşları yürekleri dağladı.

Olay, İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi'nde meydana geldi. 18 yaşındaki C.Ö. evinde tabancasını kurcalarken silahın kazara ateş alması sonucu arkadaşı Mert Arslan'ı (20) kafasından vurdu. Yoğun bakım servisinde 11 gündür tedavi altında bulunan Mert Arslan'ın beyin ölümü gerçekleşti. C.Ö. tutuklandı.

5 ORGANI BAĞIŞLANDI

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ nakil koordinatörleri Arslan ailesi ile temasa geçti ve organ bağışı konusunda bilgilendirdi. 2 çocuk babası Ersin Arslan oğlunun başka bedenlerde yaşaması ve organ bekleyen hastalara umut olması için oğlunun organlarını bağışlama kararı aldı. Uzman ekipler, 15 gün sonra askere gitmeyi hazırlanırken hayatını kaybeden Mert Arslan'ın bağışlanan organları, karaciğer ve 1 böbrek nakil bekleyen hastalar için Erzurum'a, 1 böbrek ve 2 kornea ise nakil için bekleyen hastalar için OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

İKİZ KIZ KARDEŞİ 
GÖZYAŞI DÖKÜP AĞLADI

Mert Arslan'ın cansız bedeni hastanedeki işlemlerin ardından İlkadım ilçesi Liman Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada evinin önünde helallik alında ve dua yapıldı. Mert Arslan'ın ikiz kardeşi Melike Arslan tabudan başında gözyaşı döküp ağladı. Gencin cenazesi toprağa verilmek üzere Çarşamba ilçesinin Soğucak Mahallesi'ne gönderildi.

İHA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.