Samsun'da Atakum Belediyesi’nde bugün itibariyle 6'ncı ayına giren maaş sorunu nedeniyle işçilerin belediye önündeki eylemleri sürüyor.
Belediyede yetkili sendikaların aldığı karar gereği saha çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirirken, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Ata Çocuk Gelişim Merkezi öğretmenleri ve çalışanları da eyleme katıldı.
Öğretmenler ve çalışanlar, 2026-2027 eğitim-öğretim döneminin başladığı ikinci günde eyleme katılması ve maaş sorununun çözümsüz kalması veliler arasında da endişeye neden oldu.
VELİLER ÖDEME YAPIYOR NEDEN MAAŞ ÖDENMİYOR
Çocuklarını Ata Çocuk Gelişim Merkezi’ne gönderen veliler, eğitim hizmetinin devamlılığı konusunda tedirgin olduklarını savundu. Veliler, düzenli olarak ödemelerini yaptıklarını ifade ederek, öğretmenlerin maaşlarının neden ödenmediğini sorguladı.
Bazı veliler, Atakum Belediyesi’nde aylardır yaşanan durumla ilgili şikâyetlerini ileterek, "Bizler düzenli olarak ödemelerimizi yapıyoruz. Neden öğretmenlerin maaşları ödenmiyor?" diyerek tepki gösterdi.
"KREŞLER KAPANACAK MI?" ENDİŞESİ
Yeni eğitim dönemine heyecanla başlayan minik öğrenciler ve veliler, yaşanan ücret sorununun eğitim sürecini nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Öğretmenlerin iş bırakması sonrasında veliler arasında, merkezin faaliyetlerine devam edip etmeyeceği ve ücret sorunlarının ne zaman çözüleceği yönündeki soru işaretleri arttı.
Kaynak: İsmail Akduman
