Atakentspor Kulübü Teknik Sorumlusu Cem Kaygusuz: Şansımız elimizden alındı
Paylaş

Atakentspor Kulübü Teknik Sorumlusu Cem Kaygusuz: Şansımız elimizden alındı

Covid 19 salgını nedeniyle çalışmalarını evinde sürdüren Atakentspor Kulübü Teknik Sorumlusu Cem Kaygusuz, Halk Gazetesi Spor Muhabiri Zekai Anıl'ın sorularını yanıtladı. Kaygusuz, en büyük şanssızlığı U19 Ligi'nde yaşadıklarını söyledi. Samsun amatö...

Zekai Anıl: Atakent Spor Kulübü kaç yılında kurulmuştur?

Cem Kaygusuz: Kulübümüz 2008 yılında kurulmuş, herhangi bir kurum veya kuruluşa bağlı değildir. Yönetim kurulu başkanımız ve yardım severin destekleri ile kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, maddi imkanları kısıtlı Atakent semtinde faaliyet göstermektedir.

Zekai Anıl: Samsun amatörüne yetenekli oyuncular  yetiştiren bir kulüp olarak idmanlarınızı nerede yapıyorsunuz?

Cem Kaygusuz: 235 bin kişilik nüfusa sahip olan Atakum İlçemizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı bir tesisi bulunmuyor. Atakum Belediyespor'un tesisleri ise kendilerine açık. Dolayısı ile idman yapabileceğimiz bir tesisimiz yok. Antrenman yapmak için 10 km uzaklıkta İlkadım suni çim sahaya gitmek zorunda kalıyoruz. Kısıtlı imkanlarla mücadele ederken, tesislerin uzaklığı bizler için ayrı bir külfet oluyor.

Zekai Anıl: Amatörün hangi kategorilerinde mücadele ediyorsunuz?
 
Cem Kaygusuz: Başta Süper Amatör Lig olmak üzere amatör liglerin bütün kategorilerinde mücadele ediyoruz. Her yaş kategorisinde oyuncularımız var. Bu gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, Türk ve Samsun futboluna ahlaklı ve yetenekli sporcular yetiştirmek üzere mücadele veriyoruz.

Zekai Anıl: Futbol Okulu hakkında bilgiler verir misiniz?

Cem Kaygusuz: Corona virüsü salgını ile mücadele ettiğimiz bu dönemlerde Futbol Okulu ile ilgili çalışmalarımızı da masaya yatırarak yol haritası  belirleyeceğiz. Yarışmacı gruplarımızda 300 futbol okulumuzda ise 150 sporcu olmak üzere toplam 450 sporcumuz bulunmaktadır. 

Zekai Anıl: Tesisleşme konusunda çalışmalarınız var mı, geldiğiniz nokta nedir? 

Cem Kaygusuz: Tesisleşme için sürekli çalışmalar yapıyor, projeler üretiyoruz. Fakat sonuç alamıyoruz. Mutlaka bir yerde takılıp, başa dönüyoruz. 60.000 nüfuslu bir semtin takımının bir tesisi olmaması büyük bir handikaptır. 1990 yılında belde belediyesi olan Atakent'te imar planı yapılırken maalesef spor tesis ve yeşil alan yeri ayırmakta oldukça cimri davranılmıştır. 

Zekai Anıl: Halk Eğitim Merkezleri amatör spor kulüplerine ne gibi katkılar sağlamıştır?

Cem Kaygusuz: Halk Eğitimi Merkezleri amatör kulüplerin can suyu olmuş, amatör spor kulüplerine büyük katkılar sağlamıştır. Halk Eğitim Merkezlerinin kulüplere usta öğretici (antrenör) görevlendirilmesi amatör kulüplerimizin antrenör anlamında rahatlamasını sağlamıştır. Diğer taraftan da meslektaşlarımıza istihdam sağlamıştır. Halk Eğitim Merkezleri ilimizde amatör kulüp sayısının artmasında katkı sağlamıştır.

Zekai Anıl: Kulüp tarihinde şimdiye kadar yakaladığınız en  büyük başarı nedir?. Yönetim, teknik ekip ve oyuncular arasında nasıl bir etki yaratmıştır?

Cem Kaygusuz: On iki yıllık geçmişi olan bir kulübüz. Bu süre içinde hedeflerimize ulaşmak için mücadele etmeye devam ediyoruz. Kulübümüz 2019-2020 sezonunda U19 Ligi'nde ilimizi Türkiye Şampiyonası'nda temsil etme hakkını yakalamıştır. Fakat corona virüsü salgını Federasyonun tüm organizasyonu iptal etmesi ile birlikte bu şansımızı elimizden almıştır. Bu gelişme ise dört sezon Türkiye şampiyonası hayaliyle mücadele veren ve büyük başarı elde eden sporcularımızı, teknik ekibimizi ve yönetimimizi üzmüştür. Büyük emek veren sporcularımızın şanssızlığından başka bir şey değildir. Sporcu ve insan sağlığı çok önemli. Dolayısı ile sporcularımızın ileriki yıllarda çocuklarına ve torunlarına anlatabilecek anı olarak kalacak diye pozitif düşünüyorum.

Zekai Anıl: Teknik ekip kadrosunda kaç antrenörünüz bulunmaktadır?

Cem Kaygusuz: Teknik ekibimizde değerli hocalarla çalışıyoruz. Onur Karalı, Tutku Yaylacı, Nizamettin Usta, Burak Bakır ve Halilcan Sofuoğlu gibi işlerini en iyi şekilde yapan, disiplinli ve hedefleri olan antrenörlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Zekai Anıl: Tüm dünya ile birlikte Ülkemizi de etkisi altına alan corona virüsü ile mücadele sürecini kulüp olarak nasıl geçiriyorsunuz?

Cem Kaygusuz: Corona virüsü salgını tedbirleri anlamında tüm sportif faaliyetler iptal edildi. Bizlerde çağrılara kulak asarak evlerimizde kalıyoruz. Sporcularımızın evlerinde hareketsiz kalmamaları için antrenörlerimiz sürekli olarak iletişim halinde bulunuyor. Kendilerine verdikleri idman programı dahilinde evlerinde çalışıyorlar. Gerektiği noktalarda online görüntülü olarak birlikte antrenman yaparak hem formlarını tutuyorlar, hem de hareketsiz kalmıyorlar.    

Zekai Anıl: Covid 19 salgın süresinde Atakentspor olarak hangi kurumlardan destek aldınız, spor taban birliklerinden beklentileriniz nelerdir?

Cem Kaygusuz: Bu süreçte Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan (ASKF) maske desteği ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nden (TÜFAD) iki antrenörümüze gıda yardımı gibi destekler aldık. Bunların dışında 2020-2021 sezonunda TFF, ASKF ve TÜFAD'dan beklentimiz kulüp vize ücretleri, lisans işlem ücretleri, antrenör sözleşmesi ve referans ücretlerinin alınmaması. Ayrıca Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizden malzeme yardımı yapılmasını temenni ediyoruz.

Zekai Anıl: Amatör Kulüplerin ekonomik anlamda sıkıntı içinde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, Atakent Spor olarak ekonomik anlamda nasıl ayakta kalıyorsunuz?

Cem Kaygusuz: Başkanımız Nami Ciğer, yönetim kurulu üyelerimiz ve sponsorumuz Salih Usta'nın sahibi Salih Özdemir'den aldığımız desteklerle ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Zekai Anıl: Atakentspor olarak hedefleriniz nelerdir?

Cem Kaygusuz: Atakentspor Kulübü olarak başlıca hedeflerimiz, biran önce tesisleşme sorununu çözüme kavuşturarak, akabinde geleceğin yıldızlarını sadece futbolu olmamakla birlikte, yaşantısında kendilerine yardımcı olacak eğitimlere destek vererek geleceğe hazırlamak. 

Zekai Anıl: Son olarak neler söylemek ve nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz?

Cem Kaygusuz: Özellikle Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin kurum takımı olmayan kulüplere maddi ve manevi destekte bulunmasını temenni ediyoruz. Biran önce virüsün bitip sahalara dönmek istiyoruz. Çim sahaları, müsabakaları, çalışanları, gazetecileri, yöneticileri çok özledik. Eski günlerin en kısa zamanda geri gelmesini temenni ediyorum. Hakikaten futbol bir bütünmüş. İnsan elindeki değeri kaybettiği zaman anlıyor.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.