Gazetemizin Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, CHP'li Atakum Belediyesi ve AK Partili Tekkeköy Belediyesi'nde yaşanan maaş krizini kaleme aldı.
Atakum Belediyesi'ne ait şirketlerde çalışan işçilerin 'iş bırakma eylemi' yaptığını hatırlatan Cemil Ciğerim, üç ay maaş alamayan işçilere cuma günü 'yarım maaş' sözü verildiğini kaydetti. Diğer yarısını da herhalde 'Şeker Bayramı' öncesi verirler diye yazdı.

Gazetemizin Köşe Yazarı Cemil Ciğerim
SENDİKADAN EYLEM YOK!
Atakum Belediyesi'nde sendikalı olan işçilerin DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na üye olduğunu ve bu üyelik için maaşlarından her ay 1000 lira aidat kesildiği kaydeden Cemil Ciğerim, "Sendika ne yapıyor? Bir açıklama yok, eylem koyma yok. Zaten sendikanın başkanını gören ve tanıyan da yok. İşçilerin birçoğu bile sendikanın nerede olduğunu bilmiyor" diye kaydetti.
[ilgili-haber=1781764]
'ÜCRETSİZ İZİN' İDDİASI
Atakum Belediyesi'nde yaşanan maaş krizi olayı ile ilgili Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nden görüş istediğini ancak dönüş olmadığını sözlerine ekledi. Cemil Ciğerim, "Ramazan Bayram sonrası da 300 işçinin 'üç ay ücretsiz izine' çıkarılacağı da belediye içinde dillendiriliyor" ifadelerini kullandı.
MAAŞ KRİZİNİ ÇÖZECEĞİZ

SBB Başkanı Halit Doğan
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem olan maaş krizine SBB Başkanı Halit Doğan'dan sevindirici bir haber geldiğini yazan Cemil Ciğerim, Halit Doğan'ın 'maaş krizine iktidar, muhalefet ayrımı yapmaksızın el atacaklarını' ifade ettiği meclis konuşmasını şöyle aktardı; "Atakum ve Tekkeköy belediyelerinin bize getirdiği sıkıntıları ortadan kaldıracak şekilde çözmekle alakalı büyük bir gayretimiz var. Samsun'daki bütün belediyelerin işçilerine maaşları düzenli olarak ödedikleri, sıkıntılarının ortadan kalktığı bir dönemi de hep beraber yaşamış oluruz."
Doğukan Sırgancı