SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Atakum Belediyesi Tahliye Etmişti! İDGEM'li Gençlerin 'Manidar' Notu

Atakum Belediyesi Tahliye Etmişti! İDGEM'li Gençlerin 'Manidar' Notu

Hazır

Giriş: 24.12.2024 21:00 Güncelleme: 31.05.2026 00:42
Atakum Belediyesi'nin tahliye ettiği İDGEM'de binasını boşaltan gençler, içeriyi tertemiz yapıp anahtarı teslim etti. Gençler, kapıya "Elbet bir gün görüşeceğiz" notu bıraktı!

Samsun'un Atakum ilçesinde 21 yıl önce kurulan İğne Deliği Gençlik Merkezi (İDGEM) için Atakum Belediyesi, 5 ay önce tahliye kararı gönderdi. İDGEM'li gençler, tahliye kararı sonrası Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ile çok kez iletişime geçmek istedi ancak hiçbir dönüş alamadı.

İDGEM'li gençler, merkezi tümüyle tertemiz bir şekilde tahliye etti ve kapıyı kapattı.

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren İDGEM'li gençlere, Atakum Belediye yönetimince Hasan Ali Yücel Gençlik Merkezi adres gösterildi. Gençler, 'siyasi bir kurum' olarak gördükleri merkeze gitmeyi kabul etmedi.

GENÇLER AYLARCA DİRENDİ

İDGEM'in kapısına çok kez belediye zabıtası geldi, mühürlemek istedi. Ancak aylarca geceyi gençlik merkezinde geçiren gençler, 'mühürleme işlemine' izin vermedi.

5 aylık süreçte Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'e ulaşmakta güçlük çeken gençlerin merkezi boşaltmaları için son tarih 20 Aralık'tı ve İDGEM'de son bir buluşma gecesi düzenlendi. Ertesi gün ise merkez tertemiz yapılarak, anahtarı belediyeye teslim edildi.

EVDE DEĞİLSEK İDGEM'DEYİZ

Kapıya manidar bir not bırakan gençler, "Elbet bir gün görüşeceğiz" yazdı.

"Evde değilsek, İDGEM'deyiz!" sloganıyla 21 yıldır gençlerin 2. evi olan merkezde bulunan eşyalar, atölyeler toplandı. "En yalnız ve çaresiz hissettiğimiz o anlarda kendimizi İDGEM'de bulduk" diyen gençler, "Şimdi kolları sıvayıp, merkezi yeniden kurmak zamanı" mesajını paylaştı.

İDGEM'liler kendi evleri gibi gördükleri merkezi tümüyle tertemiz bir şekilde tahliye etti ve kapıyı kapattı. Aylarca iletişim kuramadıkları Atakum Belediyesi ve Başkanı Serhat Türkel'e manidar bir not bırakan gençler, merkezin kapısına "Elbet bir gün görüşeceğiz" yazdı.

İĞNE DELİĞİ'NE BURUK VEDA...

Atakum Belediyesi'nin tahliye kararı gönderdiği İğne Deliği Gençlik Merkezi'nde gençler, ayrılmadan önce merkezde son kez buluştu. Buluşmaya eski Atakum Belediyesi'nin eski başkanları Metin Burma ve Cemil Deveci, OMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hasan Uzun katıldı.

[ilgili-haber=1773302]

 

Billur Çetinkaya

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap