Atakum Belediyesi’nde 13 Kadrolu İşçi Emekli Edildi

Atakum Belediyesi’nde 13 Kadrolu İşçi Emekli Edildi

Hazır

Giriş: 16.03.2020 12:48 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Maaş veremediğini söyleyen Belediye Başkanı Cemil Deveci memurlara da “emekli olun” çağrısını yineledi. Emekli olan memurların çocuklarına ve torunlarına burs vereceğini söyledi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, emekliliği hak etmiş olan memurlara maaşları ödeyemediği için emekli olun çağrısını yinelerken, emekli olan memurların çocuklarına, torunlarına okul bitinceye kadar burs vermeyi taahhüt etti. 

Ülkedeki olağanüstü genç işsiz bulunduğunu ve birikimine ihtiyaç duyulmayan memurların emekli edilmesi gerektiğini savunan Deveci, şu paylaşımı yaptı:

“Emekliliği hak etmiş olan memurlar teşvik edilmeli, emeklinin maaşlarında iyileştirme yapılmalı çünkü ülkede olağanüstü genç işsiz var. 
Olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararlar alınır; birikimine ihtiyaç duyulmayan ve hak etmiş olan memurlar emekli edilmeli ve emeklinin durumu iyileştirilmeli.

Atakum Belediyesi hak etmiş olan memurlara emekli olun çağrısı yapıyor çünkü maaşları ödeyemiyor; emekli olan memurların çocuklarına, torunlarına okul bitinceye kadar burs vermeyi taahhüt ediyor.

Bu çağrıyı işsizlerle, Atakum halkıyla dayanışma, sorunun çözümüne ortak olma adına yapıyoruz.”

Öte yandan Atakum Belediyesi’nde çalışan 50-55 yaş aralığındaki 13 kadrolu işçi geride bıraktığımız hafta sonu emekli edildi. Emekli edilen işçiler Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye tepki gösterdiler. Belediye Başkanı Deveci’nin 69 yaşında olduğunu, seçildikten sonra belediyede 60 yaş üstünde 7 kişiye belediyede görev verdiğini söyleyerek tepki gösterdiler. 

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap