Amasya'da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Kadınları Bandosu" yürüyüşü gerçekleştirildi. Samsun'un Atakum Belediyesi bünyesinde hemşire, öğretmen ve öğrenci gibi farklı meslek gruplarından kadınların oluşturduğu Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı, festivale renk kattı.
Festivalin Coşkusunu Paylaştılar
İstasyon Köprüsü'nde başlayan ve Yavuz Selim Meydanı'nda sona eren yürüyüşe Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca bando takımı, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.
Kadın Bando Takımından Açıklamalar
Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı şeflerinden Mine Yavuzel, etkinlikte bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "43 kişilik kadın bando ekibine sahibiz. 36 kişi ile buradayız. Bu coşkuyu ve bayramlarımızın ruhunu yaşatmak için yola çıktık ve devam edeceğiz," dedi. Bir diğer bando şefi Ayşegül Tekay ise, festivalin coşkusuna coşku katmak için geldiklerini ifade etti.
Anadolu Ajansı