Samsun'da gece saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli fırtına, Karadeniz’in dev dalgalarını sahil şeridine taşıdı. Özellikle Atakum ilçesi Körfez mevkisinde deniz taşkınları yaşanırken, sahil bandı adeta kum ve kaya yığınına döndü.
DALGALARIN BOYU 4 METREYİ AŞTI
Karadeniz’de hızı zaman zaman artan rüzgarla birlikte oluşan dalgalar, kıyı şeridinde büyük hasara yol açtı. Boyu 3-4 metreyi aşan dev dalgalar, Atakum sahilindeki yürüyüş yollarını ve bisiklet parkurlarını işgal etti. Doğanın gücü karşısında sahil kenarına yerleştirilen ağır beton bloklar bile dalgalara dayanamayarak yerinden söküldü ve denize sürüklendi.

SAHİL BANDI TAŞ VE ÇÖPLE DOLDU
Fırtınanın şiddetiyle denizden gelen kaya parçaları, kum ve çöpler sahil bandını tamamen kapladı. Vatandaşların uğrak noktası olan yürüyüş bandı kullanılamaz hale gelirken, dalgaların sürüklediği taşlar kıyıda yığınlar oluşturdu.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ SAHAYA İNDİ
Olayın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, fırtınanın bıraktığı izleri silmek için vakit kaybetmeden harekete geçti.
Temizlik Mesaisi: İş makineleri desteğiyle başlatılan çalışmalarda, yürüyüş yoluna savrulan dev kaya parçaları ve kum birikintileri temizleniyor.

Güvenlik Önlemi: Ekipler, vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla hasar gören alanlarda önlemlerini artırdı.
Çalışmaların, fırtınanın etkisini kaybetmesiyle birlikte hızlandırılarak sahilin eski haline getirilmesi hedefleniyor.
İhlas Haber Ajansı