Atakum işçilerinin maaş nöbetinde 3. gün: “Açlık grevi gündemimizde”
Paylaş

Atakum işçilerinin maaş nöbetinde 3. gün: “Açlık grevi gündemimizde”

Atakum Belediyesi’nde aylardır maaşlarını alamayan işçilerin başlattığı maaş nöbeti üçüncü gününde devam etti. Belediye önünde yapılan açıklamada işçiler, ödeme takviminin açıklanmasını isterken açlık grevinin de gündeme alınabileceğini duyurdu. Eyleme AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hasan Uzun ve Belediye Meclis Üyesi Erdal Benli destek verdi.

Atakum Belediyesi önünde mesai saatinin sona ermesinin ardından bir araya gelen işçiler, aylardır ödenmeyen maaş ve ikramiyeleri nedeniyle başlattıkları nöbetin üçüncü gününde açıklama yaptı. Atakum Belediyesi İşçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada, çalışanların ekonomik sorunlarının artık sürdürülemez hale geldiği belirtildi.

“İŞÇİNİN MAAŞI ERTELENEMEZ”

Açıklamada, işçilerin çalışıp emeklerinin karşılığını almak istedikleri vurgulanarak, belediyenin ekonomik sorunlarının bedelinin çalışanlara ödetilmesinin kabul edilmediği ifade edildi.

İşçiler, belediye yönetiminden gerekçe yerine çözüm beklediklerini belirterek açık, şeffaf ve bağlayıcı bir ödeme takvimi açıklanmasını talep etti.

Açıklamada, “İşçinin maaşı ertelenemez. İşçinin emeği bekletilemez” ifadelerine yer verildi.

“AÇLIK GREVİ ARTIK GÜNDEMİMİZDE”

Maaş nöbetinin üçüncü gününde eylemin devam edeceği belirtilirken, işçiler sürecin daha ileri bir aşamaya taşınabileceği mesajını verdi.

Yapılan açıklamada, “Açlık grevi artık gündemimizdedir” denilerek, işçilerin geri dönüşü olmayacak bir sürece girmeden önce yetkililerden açık ve kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama beklediği kaydedildi.

İşçiler, kimsenin sağlığının zarar göreceği bir noktaya gelmesini istemediklerini ancak aylardır maaş alamayan çalışanların yaşadığı mağduriyetin de görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti.

AK PARTİ'DEN İŞÇİLERE DESTEK

Maaş nöbetinin üçüncü günündeki eyleme AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hasan Uzun ile AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erdal Benli de destek verdi.

Hasan Uzun, işçilere bir vatandaş olarak destek verdiğini belirtirken, eylem alanında bulunan Fatma Ayyıldız'ın kızı Güneş ile de yakından ilgilendi.

“NET BİR ÖDEME TAKVİMİ AÇIKLAYIN”

Atakum Belediyesi İşçi Dayanışması açıklamasının sonunda belediye yönetimi ve ilgili taraflara çağrıda bulunuldu.

İşçiler, “Bize yeni gerekçeler değil, çözüm getirin. Belirsizlik değil, net bir ödeme takvimi açıklayın. İşçinin emeğini daha fazla bekletmeyin” ifadeleriyle taleplerini yineledi.

İşçiler, maaşlarıyla ilgili çözüm sağlanana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini belirterek, üçüncü günün sonunda da “Kararlıyız ve çözüm bekliyoruz” mesajı verdi.

 

Kaynak: Nazım Akpınar

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.