Samsun’da İngilizce öğretmeni Saadet Çay’ın, boşanma aşamasında olduğu 19 suç kaydı bulunan eşi Adem Çay tarafından katledilmesi infiale yol açtı. Kadın cinayetlerine tepki gösteren CHP Atakum Kadın Kolları basın açıklaması düzenledi.
'EŞİTÇE BİR YAŞAM İSTİYORUZ'
Basın açıklamasına çok sayıda kadının yanı sıra, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek katıldı.CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir "Kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Tarihin en cinsiyetçi meclisi ile karşı karşıyayız. Laikliği hedef alanlara karşı mücadeleyi büyütüyoruz.
İngilizce öğretmenimiz Saadet Çay’ın yaşamı en yakınındaki bir erkek tarafından elinden alındı. Boşanma eşiğindeki kız kardeşimiz yine diğer kadınlar gibi kocası tarafından katledildi. Bizler töre, namus cinayetlerini, cinsiyet ayrımcılığını, erkeğin hükümdarlığını kabul etmiyoruz. İnsanca ve eşit bir düzende yaşamak istiyoruz "dedi.
Murat Özden