İsrail, Hamas ile Ekim ayında vardığı ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ve abluka altındaki bölgelerdeki baskısını sürdürüyor. Bölgedeki insani trajediyi rakamlarla ortaya koyan Filistin Sağlık Bakanlığı, son 48 saatte yaşanan kayıpları ve savaşın başlangıcından bu yana oluşan genel bilançoyu kamuoyuyla paylaştı.
ATEŞKES ANLAŞMASINA RAĞMEN SALDIRILAR DURMUYOR
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki hastanelere son 48 saat içinde 3 kişinin cenazesinin ve 16 yaralının getirildiği belirtildi. Getirilen cenazelerden birinin son saldırılar sonucu hayatını kaybettiği, diğer ikisinin ise daha önceki saldırıların ardından enkaz altından çıkarılan cansız bedenler olduğu aktarıldı.
Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi veren yetkililer, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin enkaz altındaki birçok mağdura ulaşmakta büyük zorluklar yaşadığını, saldırıların devam etmesi ve ekipman yetersizliği nedeniyle can kaybının artabileceğini vurguladı.
GAZZE'DE TOPLAM CAN KAYBI 71 BİNE DAYANDI
Hamas ile İsrail arasında 10 Ekim tarihinde yürürlüğe giren ateşkes süreci, kağıt üzerinde kalsa da sahadaki acı tabloyu değiştirmeye yetmedi. Bakanlık verilerine göre, ateşkesin ilan edilmesinden bu yana:
-
Hayatını kaybedenlerin sayısı 410'a yükseldi.
-
Yaralananların sayısı bin 134 olarak kayıtlara geçti.
-
Enkaz altından sağ veya ölü olarak çıkarılanların sayısı ise 654 oldu.
7 EKİM 2023’TEN BU YANA GENEL BİLANÇO
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik geniş kapsamlı saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar geçen süreçte insanlık dramı korkunç boyutlara ulaştı. Paylaşılan son resmi rakamlara göre:
-
Toplam Can Kaybı: 70 bin 945
-
Toplam Yaralı Sayısı: 171 bin 211
Gazze Şeridi'nde hala ulaşılamayan binlerce kişinin enkaz altında olduğu tahmin edilirken, uluslararası toplumun kalıcı barış ve insani yardım koridoru konusundaki çağrıları bölgedeki çatışma atmosferinin gölgesinde kalmaya devam ediyor.
İhlas Haber Ajansı