SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Ateşkes Sonrası DSÖ’den Gazze’ye Yardım Planı

Ateşkes Sonrası DSÖ’den Gazze’ye Yardım Planı

Hazır

Giriş: 18.01.2025 07:00 Güncelleme: 18.01.2025 07:00
DSÖ, Gazze’ye ateşkes sonrası günlük 500-600 yardım tırı ulaştırmayı hedefliyor. Yardımlar sağlık sistemini desteklemeyi ve acil ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor.

İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasının 19 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin ardından, Gazze'ye yapılacak yardımlar için planlamalar başladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bölgedeki sağlık sistemini desteklemek ve kritik ihtiyaçları karşılamak için yardımlarını artırmayı hedefliyor.

GÜNLÜK 500-600 TIR HEDEFİ

DSÖ’nün Filistin Temsilcisi Rik Peeperkorn, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ateşkes sürecinde Gazze’ye günlük 500 ila 600 yardım tırı ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Peeperkorn, “Bu miktar, son bir ayda ulaştırılan günlük 40-50 tır seviyesine göre büyük bir artış olacak” dedi.

GAZZE’DEKİ SAĞLIK SİSTEMİ KRİZDE

Peeperkorn, Gazze’de bulunan 36 hastanenin yalnızca yarısının hizmet verebildiğini ve sağlık altyapısının acil yardıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı. DSÖ, bu yardımlarla sağlık sistemini desteklemeyi ve erken iyileştirme çalışmalarını hızlandırmayı planlıyor.

SINIRDA BEKLEYEN YARDIMLAR

Gazze sınırında binlerce yardım tırının giriş izni beklediğini belirten Peeperkorn, “Siyasi irade sağlanırsa güvenlik ve lojistik engeller kaldırılabilir. Yeni rotaların açılmasıyla yardımlar daha hızlı şekilde Gazze’ye ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

YARDIMLARIN HIZLANDIRILMASI İÇİN ÇAĞRI

Peeperkorn, 15 Ocak’ta yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen şu ana kadar Gazze’ye giren yardım miktarının artış göstermediğini kaydetti ve tüm ilgili taraflara çağrıda bulundu: “Gazze genelindeki insani yardım faaliyetlerinin artırılması için iş birliği ve koordinasyon hayati önem taşıyor.”

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap