Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çocuklarda spor kültürünü oluşturmak amacıyla 10-14 yaş aralığındaki sporcular için atletizm yarışları düzenlendiği belirtildi.
Trabzon Bölge Finali'nde Samsun'un yanı sıra Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon'dan 200 sporcunun en hızlı olabilmek için kıyasıya mücadele ettiği aktarıldı.

FİNALLER İSTANBUL'DA YAPILACAK
Eş zamanlı olarak Çanakkale, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Diyarbakır, İstanbul'da yapılan bölge şampiyonalarında dereceye giren çocukların 6 Haziran'da İstanbul'da yapılacak Türkiye Finali'nde koşmaya hak kazandığı vurgulandı.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner, organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını belirtti.