Atölye Martı'dan Muhteşem Sergi

Atölye Martı'dan Muhteşem Sergi

Hazır

Giriş: 27.11.2025 16:15 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun’da, Küratör Ressam Demet Akman ve kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı Atölye Martı Karma Resim Sergisi, AKM'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Atölye Martı Karma Resim Sergisi'nin açılışına Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, AK Parti eski Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Tekkeköy Belediyesi eski Başkanı Hasan Togar'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katılım sağladı. Büyük bir emeğin eseri olan çalışmalar, sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Kursiyerler; Asuman Kutlu, Ayten Albayrak, Burcu Temiz, Fatma Sacide Kurt Alp, Gökçe Kiraz, Gülay Usta, Hacer Korkmaz, Leyla Demir, Meltem Küçükkaraca, Nihal Güdül, Nimet Köktaş, Saliha Öztel, Sinem Sezer, Şenay Katırcı, Yasemin Togar ve Yıldız Tanrıverdi ile Ali Mert Köktaş, Elif Berra Köktaş ve Ayşe Esma Köktaş'ın tablolarına sanatseverler tam not verdi.

55 YAĞLI BOYA SERGİSİ

Atölye Martı Karma Resim Sergisi, 26-30 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Toplam 55 yağlı boya tablonun yer aldığı sergide, röptürigasyon tekniğiyle yani ünlü ressamların eserlerinin taklidi anlamına gelen çalışmalar sergilendi. Demet Akman, "Her bir fırça darbesi, her bir renk, her bir dokunuş ruhumuzdan izler taşıyor. Sizler de bu eserlere baktığınızda kendi hikayenizden izler bulabilirsiniz ve sanatın gücünü, evrenselliğini, birleştirici özelliğini hissedebilirsiniz" dedi.

Samsun’a değer katan bir serginin açılışını yaptıklarını söyleyen AK Parti eski Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise; "Ruhumuzu süsleyip gönüllerimize hitap eden resimlerin her birinin bir hikayesi var. Bu sergi, kursiyerlerin gizli kalmış yeteneklerinin fırçayla hayat bulmasıdır" diye konuştu.

 

Yalçın KARATAŞ

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap