Aynur doktor Unutulmadı!
Paylaş

Aynur doktor Unutulmadı!

Ekleme: 19.11.2019 18:04 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'da 4 yıl önce görev yaptığı özel hastanede katledilen Opr.Dr. Aynur Dağdemir, ölüm yıldönümünde mezarı başında ve görev yaptığı hastane önünde karanfillerle anıldı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde özel bir hastanede görevli Opr. Dr. Aynur Dağdemir (49), yanında sekreter olarak çalışan Şeyda A.'nın eski eşi Yusuf D. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Katil, hastanenin 5. katından atlarayarak intihar edip yaşamına son vermişti. Merhume Aynur Dağdemir, 4'ncü ölüm yıl dönümünde Samsun'da anıldı.

Samsun Tabip Odası Başkanlığı tarafından yapılan anma töreni, merhume Aynur Dağdemir'in mezarı başında yapılan dularla başladı. Daha sonra sağlık çalışanları, Dağdemir'in görev yaptığı hastane önünde açıklama yaptı. Sağlık çalışanları hastane önüne karanfiller bıraktı.

HALEN ADIM ATILMADI 

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, "Tüm sağlık kurumlarında şiddetin önlenmesi ve sağlık çalışanlarının şiddetten korunmasına yönelik olarak sağlıkta şiddet yasasının bugün gündemde olan torba yasa içinde olmadığını söylüyoruz. Bu dayanışmayı örmekte kararlıyız ve umutluyuz. "Artık yeter!" dedirten de, "Yasta değil, isyandayız" dedirten de mücadelemizin ve dayanışmamızın temel dayanağı olan bu umut ve kararlılıktır" dedi. Zekeriya FIRAT

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.