Gündem

Ayşe Barım Davasında Tutukluluk Sürecine İlişkin Yeni Karar

Gezi Parkı davasında 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan menajer Ayşe Barım’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

1 dk okuma
Ayşe Barım Davasında Tutukluluk Sürecine İlişkin Yeni Karar
Paylaş

Gezi Parkı olaylarında sanatçıları eylemlere yönlendirdiği iddiasıyla 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan menajer Ayşe Barım hakkında tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, Barım’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

30 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Ayşe Barım, Gezi Parkı olaylarında şirketine bağlı sanatçıları eylemlere katılmaya teşvik ettiği ve olayların planlayıcılarından olduğu iddiasıyla yargılanıyor. Barım, “cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım” suçlamasıyla 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkıyor.

MAHKEMEDEN TUTUKLULUK KARARI

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan inceleme sonucunda Barım’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dosya üzerinden yapılan inceleme sonrası alınan bu karar, davanın seyrini yakından etkileyecek.

DAVA 1 EKİM’DE DEVAM EDECEK

Ayşe Barım’ın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 1 Ekim saat 10.00’da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kaynakİhlas Haber Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.