Samsun'un doğal güzellikleriyle bilinen Ayvacık ilçesindeki "saklı cennet" manzarası, bu kez beklenmedik bir tabloya sahne oldu. Suat Uğurlu Barajı'nın kapaklarında yapılan bakım çalışmaları nedeniyle su seviyesinin düşürülmesiyle birlikte, yıllardır su altında kalan kara parçaları ve eski yapılar gün yüzüne çıktı.
İKİ BARAJDA BİRDEN BAKIM ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR
Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Suat Uğurlu Barajı'nın dolusavak kapaklarının kumlanması, boyanması ve kontrol ünitelerindeki makara ve contaların değişimi hedefleniyor. Bu onarımın yapılabilmesi için, Yeşilırmak Nehri üzerinde bulunan Suat Uğurlu Barajı'nın su seviyesi kontrollü olarak düşürüldü. Ayrıca, 1981 yılında tamamlanan ve yukarı kısmında yer alan Hasan Uğurlu Barajı'nda da bakım öncesi su seviyesi dip seviyeye indirilerek elektrik üretimi geçici olarak durduruldu.

'SAKLI ŞEHİR' SU YÜZÜNE ÇIKTI
Suyun çekilmesiyle birlikte Ayvacık ilçe merkezinde ve çevresinde oldukça ilginç manzaralar oluştu. Baraj gölünün altındaki kara parçaları ortaya çıkarken, özellikle turizm amaçlı kullanılan gezi gemileri karaya oturdu. Ayrıca, su altında kalan eski yerleşim yerlerine ait yapıların da görünür hale gelmesi, bölgede dikkat çekici bir durum yarattı.






İhlas Haber Ajansı