Ayvacık’ta Şehit Hakan Altıkatoğlu Anısına 15. Güreş Turnuvası
Paylaş

Ayvacık’ta Şehit Hakan Altıkatoğlu Anısına 15. Güreş Turnuvası

Ayvacık’ta şehit Hakan Altıkatoğlu anısına düzenlenen 15. geleneksel güreş turnuvası büyük ilgi gördü. Başpehlivan Hakan Gündoğdu oldu.

Samsun’un Ayvacık ilçesinde, 1998 yılında Tatvan’da vatani görevini yaparken şehit düşen Hakan Altıkatoğlu anısına bu yıl 15. kez güreş turnuvası düzenlendi. Sahil Mahallesi'nde gerçekleştirilen turnuvaya hem ilçe halkı hem de güreş camiası yoğun ilgi gösterdi.

60 GÜREŞÇİ ER MEYDANINDA TER DÖKTÜ

Geleneksel hale gelen turnuvaya bu yıl 60 güreşçi katıldı. Kıran kırana geçen müsabakaların ardından Hakan Gündoğdu başpehlivan olurken, Asım Aydın ikinci, Ahmet Alver ise üçüncülüğü elde etti.

ŞEHİT BABASI DUYGU DOLU KONUŞTU

Şehidin babası Mustafa Altıkatoğlu, turnuvaya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ata sporu güreşimiz kıran kırana mücadeleyle geçti. Şehit güreşçi Hakan’ımın yurt içinden ve yurt dışından gelen arkadaşları etkinliğimize renk kattılar. Şehit oğlumun hatıralarını yüreğimde yaşatmaya çalışıyorum,” dedi.

TURNUVAYA ÖNEMLİ İSİMLERDEN DESTEK

Etkinliğe Ayvacık Belediye Başkanı Refahittin Şencan ve milli güreşçi Mehmet Donbay da katılarak organizasyona destek verdi. Şehidin anısına düzenlenen turnuvanın her yıl geleneksel olarak sürdürüleceği vurgulandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.