Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde düzenlenen bir etkinlik, silahlı ve bombalı saldırı girişimiyle hedef alındı. Ermeni asıllı saldırganın polisle çatışmaya girmesi sonucu bir polis yaralandı.
HANKENDİ’DE SALDIRI GİRİŞİMİ
Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Hankendi’de 57 yaşındaki Ermeni asıllı Karen Avanesyan, etkinliğe saldırı planı yaparken polis tarafından fark edildi.
POLİSE EL BOMBASI VE SİLAHLA KARŞILIK VERDİ
Etkinlik alanına yaklaşmaya çalışan saldırgan, yakalanmak istendiği sırada polislere el bombası ve silahla karşılık verdi. Çıkan çatışmada bir polis yaralandı.
SİLAHLAR VE BOMBALAR ELE GEÇİRİLDİ
Yetkililer, saldırganın kent yakınındaki ormanlık alana Kalaşnikof tipi otomatik silah, 4 şarjör dolusu mermi ve 5 el bombası sakladığını tespit etti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Azerbaycan Başsavcılığı ve Devlet Güvenlik Servisi saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Anadolu Ajansı
