Bafra'da Arı Kovanlarına Ayı Baskını: O Anlar Kamerada
Paylaş

Bafra'da Arı Kovanlarına Ayı Baskını: O Anlar Kamerada

Ekleme: 18.03.2026 12:25 Güncelleme: 03.06.2026 18:04

Samsun'un Bafra ilçesinde bir ayı, arı kovanlarının bulunduğu alana girerek petekleri parçaladı. Arıcının ayıyı fark edip seslendiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Samsun’un Bafra ilçesinde aç kalan bir ayı, arı kovanlarının bulunduğu bölgeye girerek ortalığı birbirine kattı. Arı kovanlarını parçalayan ayının bölgedeki hareketli dakikaları, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

KOVANLARI PARÇALADI, SESİ DUYUNCA KAÇTI

Olay, Bafra’nın Bengü Mahallesi Dereler mevkisinde meydana geldi. Arıcı Ali Esen’e ait arı kovanlarının bulunduğu alana gece yarısı bir ayı dadandı. Güvenlik kamerasından bölgeyi kontrol ederken ayıyı fark eden Esen, durumu engellemek için seslendi. Arıcının sesini duyan ayı, istifini bozmadan bir süre daha dolaştıktan sonra koşarak bölgeden uzaklaştı.

"NASİBİMİZDE NE VARSA O OLUYOR"

Sabah saatlerinde kovanlarının yanına giden Ali Esen, bazı peteklerin parçalandığını ve kovanların zarar gördüğünü fark etti. Yaşananları büyük bir sükunetle karşılayan Esen, şu ifadeleri kullandı:

"Gece güvenlik kamerasından ayıyı gördüm ama o an yapacak bir şey yoktu. Petekleri parçalamış. Şimdi bozulan peteklere arılar tekrar gelmeye çalışıyor. Yapacak bir şey yok, nasibimizde ne varsa o oluyor."

Ayının kovanlara verdiği zarar sonrası bölgedeki arıcılar, yabani hayvan saldırılarına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.