Samsun'un Bafra ilçesinde ana caddeler ve ara sokaklar her yağmur sonrası üst yapıdaki yetersizlik ve zaman içinde oluşan çukurlar nedeniyle su birikintisi altında kalıyor. Bozuk yollarda su birikintileri gölete dönüşüyor. Araç sürücüleri ve yayalar, esnaf mağdur oluyor.
SASKİ, 2022 yılı Ağustos ayında ilçedeki altyapı sorunlarının çözüme kavuşması için 110 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. 2024 yılı Ocak ayında Bafra Belediyesi, 'su baskınına kapsamlı ve köklü değişim' dediği alt yapı yenileme çalışması sonrası, cadde ve sokakların üstyapısını ilçe belediyesi olarak üstlendi.
80 MİLYON TL'LİK KREDİ YETKİSİ İSTEDİ
Bafrahaber.com'da yer alan habere göre; Bafra Belediyesi, Mart ayı meclis toplantısında vatandaşlardan gelen yoğun üstyapı şikayetleri üzerine meclisten kendi sorumluluk alanındaki yolların yapım ve bakımı için 80 milyon TL kredi talep etti. Talep, belediye meclisinde oybirliği ile kabul edildi. Bu kredinin 50 milyon TL'si asfalt yol yapımı, 30 milyon TL'si ise beton yol yapımı için kullanılacağı kaydedildi.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının 3-4 ay içinde tamamlanacağını belirtti.

YORUMLAR DİKKAT ÇEKTİ
Diğer yandan Bafralılar, uzun yıllardır ana cadde ve sokaklarda, kaldırımlardaki üstyapı yetersizliğine dikkat çekerek, "Bozuk yolların nedeni birbirinden bağımsız çalışan kurumlar. Yollar yapboza döndü. Bafra'nın ne çukur biter ne de kazması. Kendinizi yormayın, biz alıştık bu yollarla hayatımızı sürdürmeye. Şimdiye kadar 35 kat yama olmuştur herhalde. Tabanı bulmaya çalışsalar 6 ay kazmak gerek. Biz değil de çocuklarımız görür herhalde çukursuz günleri" diyerek, yorumlarda bulundu.
Kaynak: Billur Çetinkaya