Samsun Haber

Bafra'da Yürütülen Projede Fındık Veriminde Büyük Artış Hedefleniyor

Samsun'un Bafra ilçesinde, 300 dönümlük bir alanda gerçekleştirilen proje ile fındık veriminin 5 kata kadar artırılması hedefleniyor.

1 dk okuma
Bafra'da Yürütülen Projede Fındık Veriminde Büyük Artış Hedefleniyor
Paylaş

2015 yılında Köseli Mahallesi'nde tek gövde sistemi ile dikilen fidanlar, fındıkla dolmaya başladı. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, 300 dönüm alana kurulan çiftliği ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Proje koordinatörü Oltan Köleoğlu, çiftlik hakkında yaptığı açıklamada, bu sistem ile verimin Türkiye ortalamasının 5 katına kadar artabileceğini belirtti. "Fındık çiftliği haline getirilen alanda modern tarım uygulamalarının çevreci bir anlayışla gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Çiftlik, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta üretim ve kalitenin artmasına öncülük yapacaktır. Halen dekar başına 100 kilogram olan Türkiye üretimini 400-500 kilograma çıkarılmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynakİhlas Haber Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.