Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesinin katkılarıyla KKTC'ye seyahat eden gaziler, Girne Öğretmenevi'nde konakladı.
Mağusa'daki Muratağa Şehitliği'ni ziyaret eden gaziler, harekat sırasında yaşananları anlatan görgü tanığı Ahmet Aşır ile bir araya geldi ve Muratağa köyünde incelemelerde bulundu. Ayrıca, Beşparmak Dağları'ndaki tankı görerek hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs gazisi Rahmi Şahin, askerlik yaptıkları yerleri tekrar görmenin kendileri için çok duygusal olduğunu belirtti. Şahin, "Yaşadıklarımızı ve bize yapılan zulmü ömrümüz yettiğince anlatmaya devam edeceğiz. Bu gezilerde edindiğimiz izlenimleri genç nesillere de aktarmayı sürdüreceğiz. Bu vatanın ne zor şartlarda kazanıldığını gençlerimiz bilsin. Bu ziyaret, şehitlerimizi anma ve vatanseverlik duygularını yaşatma açısından büyük önem taşıdı," ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı